Teszteld le! Mennyit tudsz csontjainkról?

Születésünktől a húszas éveink közepéig fejlődik, életünk végéig cipeli a súlyunkat és a szervezetünk egyik legkeményebb szövete alkotja, mi az? Hát persze, hogy a csontozatunk! Cikkben néhány meglepő tényt olvashatsz a csontokról. Amennyiben részt szeretnél venni játékunkban, válaszold meg az alábbi kérdést és nyerd meg Béres CalciviD 7 termékünk egyikét!

Tovább
Egészség

Testünk váza: 7 érdekesség a csontjainkról

Testünk váza egy életen át cipeli súlyunkat, mégis alig ismerjük. Tudtad például, hogy a babáknak több csontjuk van, mint a felnőtteknek? Vagy hogy estére akár 1 centivel is alacsonyabbak vagyunk, mint reggel? Összegyűjtöttünk 7 érdekes tényt a csontjainkról.

Tovább
Mozgás

A rugalmas mozgás titka

A szabad mozgás (érzése) nemcsak a mindennapi aktivitásaink során – gondoljunk a lépcsőzésre, sétálásra –, de sportolás közben is nagyon fontos. A mozgékonyság, rugalmasság olyan „képességek”, amelyet természetesnek/magától értetődő dolognak tekintünk, amíg fittek és egészségesek vagyunk, és szeretnénk sokáig megőrizni ezt a képességünket. De mi szükséges ahhoz, hogy mozgásban tartsuk a magunkat?  Hogyan segít bennünket ebben a hialuronsav és egy sivatagból származó gyógynövény? 

Tovább
Mozgás

A fáradtságod nyomában: ez állhat a kimerültséged hátterében

Vannak az ember életében olyan időszakok, amikor minden összejön, és nem tudja rendesen kipihenni magát – ilyenkor tiszta az oka annak, hogy miért vagy mindig fáradt. Ha azonban nem tudod megmagyarázni, mitől fáradsz el, mégis folyamatosan kimerült vagy, érdemes lehet elgondolkozni azon, nem állnak-e orvosi okok a háttérben. 

Tovább
Egészség

Az oroszlán esete a medvével, a farkassal és a delfinnel – Te tudod, mikor miért vagy fáradt?

Bagoly vagy, vagy inkább pacsirta? Ha valaki felteszi ezt a kérdést, valószínűleg egész jól be tudod “lőni”, melyik típusba tartozol: ha utálsz korán kelni, és többnyire az esti órákban vagy aktív, a baglyok táborát gyarapíthatod. Ha viszont fordított a helyzet (korán kelsz, és délelőtt pezsegsz a legjobban), jó eséllyel a pacsirták közé tartozol. De vajon meg tudnád mondani, oroszlán vagy-e, farkas, medve, esetleg inkább delfin? És azt, hogy egyáltalán miért fontos ez?

Tovább
EgészségSzerző: Herendi Kata

Edzéstippek a szakértőtől – minden korosztálynak

Ha egyedül, segítség nélkül kezdünk el rendszeresen edzeni, sokszor már az első pár alkalom után feladjuk a próbálkozást. Ezért kértük fel Nádas Nóri egészségfejlesztőt, trénert, hogy adjon pár tanácsot a mozogni vágyó kezdőknek és haladóknak.  

Tovább
Mozgás

Hogyan változik meg szervezetünk a korral?

A testünk átalakulása végigkíséri egész életünket – mégis sokan hagyjuk figyelmen kívül a legfontosabb változásokat. Ezért most összegyűjtöttük, hogy mi minden történik bennünk és velünk, miközben múlnak az évek.  

Tovább
Egészség
12

TV

Rádió

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön a legfrissebb tartalmakról!

Az alábbi mezők kitöltése kötelező.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. az űrlapon megadott információkat használja fel, hogy kapcsolatba lépjen Önnel. Kérjük, ossza meg velünk, hogy milyen módon szeretne hallani felőlünk:

×