Nem csak a csontoknak fontos! Figyelj egy kicsit magadra is!

Bár egyre inkább terjed az a nézet, hogy a negyven az új harminc, a szervezetünk és a sejtjeink nem olvassák az újságokat és vannak olyan változások, amelyekre a legjobb, ha időben felkészülünk. Éljünk egészségtudatosan, aminek célja az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, illetve - a már diagnosztizált betegségek esetében - a gyógyulás elérése, illetve a szövődmények megelőzése. Három alappillére az egyénre szabott, kiegyensúlyozott étrend, a rendszeres testmozgás és a betegségmegelőzés.   

Tovább
Egészség

Táncra fel! A test és a lélek harmóniájáért

Sokan azt gondolják, az számít igazi testmozgásnak, amikor egy edzőteremben, vagy a szabadban végzünk egy meghatározott mozgást. Csendes magányunkban futunk vagy kerékpározunk, vagy pedig egy edzőteremben monoton gyakorlatokat végezünk, súlyokat emelgetve.

Tovább
Mozgás

Termékajánló

Egyensúlygyakorlatok fiataloknak és idősebbeknek

Azt, hogy van egyensúlyérzékünk és működik is, mindannyian természetesnek tekintjük. Egészen addig van ez így, amíg nem kezd el romlani a működése - ilyenkor válik világossá, mekkora szerepe is van a megfelelő erőnlét fenntartásában, a mindennapi mozdulatainkban. Az alábbiakban röviden bemutatjuk az egyensúlyérzékünk működését és hasznos tippeket adunk ahhoz, miképpen tudjuk fejleszteni.  

Tovább
Mozgás

Újévi fogadalmak helyett

Az új év, az új kezdet sok esetben nagyszabású elhatározásokra sarkallhat minket. És bár a változtatás igénye nagyon fontos és hasznos, de az újévi fogadalmak sajnos nem szoktak sokáig tartani és nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Tovább
Egészség
12

TV

Rádió