Abban a szerencsés helyzetben vagyunk itt a Kárpát-medencében, hogy május végétől egészen kora őszig hihetetlen mennyiségű és fajtájú friss gyümölcs áll rendelkezésünkre.
Használjuk ki és építsük bele mindennapi étrendünkbe ezeket az alapanyagokat. Hisz a friss gyümölcs (és persze zöldség) fogyasztása jótékony hatással van egészségünkre.
Itt a nyári szezon és gyönyörű az idő – ez épp elég indok arra, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül. Mutatunk pár ötletet, hogy mivel tölthetjük fel a naptárunkat ezekben a hónapokban. Induljon a felfedezés!
A csontritkulás a hazai lakosság 7-10 %-át érintő betegség. Elsősorban az idősebb 65-70 év feletti korosztályt fenyegeti, de nőknél már a menopauzát követő időszakban is jelentkezhet. A folyamat ugyan nem állítható meg, de megfelelő táplálkozással jelentősen lelassítható.
Elérkezett az évnek az a szakasza, amelyről egész télen álmodoztunk: bármikor friss gyümölcshöz juthatunk, akár a saját kiskertből, akár a piacon járva.
Itt a jó idő, használjuk ki és töltsünk minél több időt a szabadban barátokkal, rokonokkal, unokákkal. A friss levegőn végzett sport, kirándulás, játék és főzés öröme semmihez sem fogható.
Az olajos magvak és az ezekből kinyert olajok, a vitaminok csoportjain belül gazdagok a B-vitamin-csoport tagjaiban, E-vitaminban, valamint az élettanilag kedvező hatású omega-3 zsírsavakban is.