Béres mozgás – Maradj formában velünk!

Maradj formában velünk!

A nyár beköszöntével is érdemes időt fordítanunk az edzésre. Ez hozzásegíthet minket ahhoz, hogy formánk megőrzésén túl, fittek, egészségesek és magabiztosak lehessünk a bőrünkben. Természetesen ebben ismét segítségetekre lehetnek a Béres edzésvideók.

Bár a kánikula sokunkat eltántoríthat a testmozgástól, mégse adjuk fel emiatt a vágyott nyári kinézetünket. Csupán pár dologra érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnünk: ilyen tényező például a megfelelő folyadékpótlás, vagy a kényelmes, légáteresztő sportruházat kiválasztása, ami segíthet elvezetni az izzadságot. Lássuk milyen gyakorlatokat végezzünk!

Tartsd magad nyáron is mozgásban a Béressel!
A tavaszi fitnesz videósorozatunk sikere után, az edzésvideók legújabb részeiben core- és törzsizom erősítő, valamint teljes testet átmozgató edzéseket hoz nektek Pilisy Zsófia személyi edző, amelyek segíthetnek formában maradni a nyár alatt. 

Core- törzserősítő edzés

A törzs tartóizmainak és a core izmoknak a megerősítésével javíthatjuk a testtartást és a stabilitást, mindemelett pedig egy kitűnő fizikai állóképességet szerezhetünk. Erre nagyon jó gyakorlat lehet, amikor a lapockákat zárjuk hason fekve, a plank, az oldalbölcső, vagy éppen amikor ellentétes kar és lábemelést végzünk térdelőtámasz helyzetből. A gyakorlatok elvégzéséhez mindössze egy szőnyegre van szükséged és egy pár kézi súlyzóra, amit természetesen egy-egy fél literes vizesflakonnal is helyettesíthetsz. 
 

Teljes testet erősítő edzés

A teljes testet erősítő gyakorlatok előnye, hogy egyaránt dolgozhatsz a felső- és az alsó testeden, emellett pedig a törzset is erősítik. Általában az erősítő és az aerob gyakorlatok váltogatják egymást, hogy testünk minden részét hatékonyan átmozgathassuk. A gyakorlatok végrehajtásához kézi súlyzókra, gumiszalagra, fitball labdára és szőnyegre lesz szükséged. A súlyzókat ez esetben is helyettesítheted két fél literes flakonnal. 

 

 

Mozgasd át és erősítsd felső-és alsótestedet további 4, személyi edző által összeállított videónkkal!

 

 Mire figyelj az edzés során?

A core izmok erősítésénél különösen figyelj arra, hogy a gyakorlatok alatt egyenesen tartsd a hátad, a köldököd húzd be a gerinc irányába, a farizmok pedig legyenek megfeszítve, így elkerülhetőek az esetleges sérülések. Ha valami nem megy, semmiképp se erőltesd túl! Adj időt magadnak! Vannak napok, amikor jobban mennek a gyakorlatok, vannak, amikor kevésbé, a lényeg a rendszeresség. A gyakorlatok befejezését követően ne felejtsd el lenyújtani az izmaidat! 

Kinek ajánljuk az edzésvideókat?

Mindenkinek, akinek fontos az egészsége, és nyáron is szeretné fittnek és energikusnak érezni magát. Különösen ajánlott az ülő munkát végzőknek, hiszen az esetleges egésznapos helytelen testtartás kompenzálására is segítséget nyújthatnak a videóban bemutatott gyakorlatok. 

Miért válaszd az otthoni edzéseket?

Az otthoni edzés egyik vitathatatlan előnye, hogy bármikor végezhető és nem vagy időhöz kötve. Így, ha akad egy nyugodt fél órád a nap folyamán, akkor is megcsinálhatod a napi edzést, nem kell az edzőtermi csoportos órarendhez igazodnod. Sőt: a közlekedéssel, parkolással és átöltözéssel töltött időt is megspórolhatod.
A jó időnek köszönhetően pedig akár a szabad levegőn, a kertben is elvégezhetők a gyakorlatok. 
 

Kapcsolódó cikkek

×